De ce se scarpină câinii? De fapt, de ce se scarpină câinii în exces? Când te confrunți cu această situație, ar fi bine să îți pui câteva semne de întrebare. Acest obicei poate reprezenta un simptom pentru o afecțiune a pielii.

Odată cu apariția scărpinatului excesiv, prezintă-te în cel mai scurt timp posibil în cadrul unui cabinet veterinar Suceava sau din orașul tău. Dacă amâni prezența la medic, acest obicei poate deveni insuportabil pentru prietenul tău necuvântător.

De ce se scarpină câinele des? Posibile cauze

Scărpinatul excesiv al câinelui poate fi determinat de o mulțime de probleme. Reține că doar prin prezența la un cabinet veterinar din Suceava sau din orașul tău poți afla cauza exactă a acestei probleme.

Iată totuși care sunt cele mai comune afecțiuni ale pielii ce determina scărpinarea:

  1. Alergii

Câinele tău se va scărpina excesiv atunci când prezintă alergii alimentare sau determinate de factori externi (alergii la polen, mucegai, iarbă, substanțe asemănătoare cu săpunul).

  1. Piele uscată

Câinii cu piele uscată vor simți mult mai des nevoia de a se scărpina. Locuințele cu umiditate scăzută sunt un posibil factor care le usucă pielea câinilor. Este foarte simplu să îți dai seama dacă prietenul tău necuvântător se confruntă cu piele uscată: observă dacă are mătreață sau pielea are un aspect crăpat. Pielea uscată poate fi și consecința unei diete neechilibrate.

  1. Ciuperci ale pielii

Ciupercile trebuie tratate de urgență cu maximă seriozitate deoarece sunt contagioase pentru alte animale sau chiar pentru oameni.

Dacă observi zone în care părul lipsește și pielea are un aspect ciudat, să știi că este posibil a fie vorba despre ciupercă. Găsești pe nordvet.ro toate datele de contact ale cabinetului veterinar pentru a nu pierde nicio secundă!

  1. Infecții

Infecțiile pot afecta serios starea de sănătate a prietenului tău necuvântător. Dezechilibrele hormonale pot produce la rândul lor infecții superficiale la nivelul pielii, extrem de deranjante pentru cățelul tău.

  1. Durere

Câinele tău ar putea să semnaleze o problemă prin intermediul scărpinatului. Dacă observi că acesta se scarpină sau se linge excesiv, ar putea fi vorba despre un punct dureros.

De exemplu, dacă prietenul tău necuvântător își linge sau roade laba, ar putea avea un ghimpe care să îl deranjeze. De asemenea, dacă observi că se scarpină violent după ureche, ar putea indica că suferă de otită.

  1. Paraziții

Râia, căpușele sau puricii determină sesiuni extrem de intense de scărpinat și lins. Aceștia sunt extrem de deranjanți pentru prietenul tău necuvântător.

Chiar dacă puricii și căpușele pot fi observate cu ochiul liber, nu te baza întotdeauna pe acest lucru. Cercetează cu atenție blănița prietenului tău necuvântător pentru a fi sigur că nu se ascunde vreun musafir nepoftit.

Acestea sunt cele mai comune și posibile cauze pentru care cățelul tău se scarpină excesiv. Nu uita că fiecare în parte trage un semnal de alarmă, așa că prezintă-te cât mai urgent la cabinetul unui medic veterinar pentru un diagnostic exact. Nord Vet te așteaptă cu brațele deschise dacă ești din Suceava!