Cardiologie

Ne preocupă cele mai bune soluții pentru afecțiunile cardiovasculare ale animalului tău de companie.

Ce este cardiologia veterinară?

Este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea bolilor cardiace la animale. Această specialitate este esențială pentru menținerea sănătății animalelor și poate ajuta la prevenirea complicațiilor și a riscurilor de deces cauzate de afecțiunile cardiace.

Ce este ecografia cardiacă?

Ecografia cardiacă este o tehnică imagistică non-invazivă care utilizează ultrasunete pentru a examina starea inimii animalelor. Această tehnică poate oferi imagini detaliate ale structurii inimii și poate ajuta la identificarea unor probleme precum insuficiența cardiacă, stenoza mitrală, cardiomiopatia și alte afecțiuni.

Ce este EKG-ul?

EKG-ul este o tehnică de diagnosticare non-invazivă care măsoară activitatea electrică a inimii animalelor. Această tehnică poate ajuta la identificarea problemelor de ritm cardiac și la evaluarea riscului de afecțiuni cardiace.

Ce este tensiunea arterială și de ce este importantă în cazul animalelor?

Tensiunea arterială este măsurătoarea presiunii exercitate de sângele care circulă prin artere. Evaluarea tensiunii arteriale poate fi importantă în diagnosticarea bolilor cardiace și poate ajuta la determinarea stadiului de boală și a gravității acesteia.

Monitorizarea tensiunii arteriale este importantă în special în cazul pisicilor bătrâne, acestea fiind cele mai predispuse la afecțiuni cardiace.

De ce să alegeți clina veterinară NordVet pentru serviciile de cardiologie și imagistică?

Clinica noastră dispune de cele mai avansate echipamente medicale de specialitate, printre care și de tensiometru electronic, ce indică valorile cardiovasculare cât mai precis.

Astfel se poate identifica cu ușurință cauza afecțiunii, iar medicii noștri veterinari specializați în cardiologie și imagistică îi pot oferi animalului tău de companie un tratament personalizat, adaptat nevoilor sale. În plus, prețurile noastre sunt competitive și accesibile, iar consultațiile noastre sunt programate cu grijă pentru a evita orice disconfort al animalului.

 Programează o consultație astăzi și descoperă cum serviciile noastre de cardiologie și imagistică pot ajuta la menținerea sănătății și a bunăstării animalului tău de companie!