Endoscopie

Consultații complete și servicii de urgență la clinica noastră veterinară.

Ce este endoscopia?

Endoscopia este o procedură medicală minim invazivă care utilizează un dispozitiv numit endoscop pentru a examina interiorul corpului animalului. Endoscopul este un tub subțire, flexibil, prevăzut cu o cameră video și uneori cu un sistem de iluminare. Acesta poate fi introdus în cavitatea bucală, în esofag, stomac sau intestinele animalului pentru a examina starea internă a acestora.

De ce este importantă endoscopia în cazul animalelor?

Aceasta ajută la diagnosticarea și tratarea multor afecțiuni ale animalelor de companie. Cu ajutorul endoscopiei pot fi identificate probleme precum inflamația, ulcerații, tumori, boli de reflux gastroesofagian și altele.

În plus, endoscopia poate fi folosită pentru a extrage corpuri străine din tractul digestiv al animalului, reducând riscul de complicații și eliminând nevoia de intervenție chirurgicală.

Cum se realizează endoscopia?

Endoscopia este o procedură sigură și nedureroasă pentru animalele de companie. Aceasta este realizată sub anestezie generală pentru a asigura confortul și siguranța animalului. Endoscopul este introdus prin gura animalului și ghidat cu atenție în locul dorit. În timpul procedurii, medicul veterinar poate examina cu atenție interiorul corpului animalului și poate preleva mostre de țesut pentru analiză ulterioară.

Cum se realizează endoscopia?

În primul rând, suntem singura clinică veterninară din județul Suceava care oferă acest serviciu și care dispune de aparatură de specialitate pentru identificarea problemelor interne ale animalului tău de companie.

În al doilea rând, cabinetul nostru este echipat cu cele mai noi tehnologii medicale pentru a-ți putea oferi cele mai bune servicii veterinare pentru animăluțul tău. Echipa noastră de medici veterinari calificați și experimentați este dedicată să ofere cele mai bune soluții pentru afecțiunile animalelor de companie. În plus, endoscopia este o procedură cost-efectivă și minim invazivă care poate ajuta la identificarea și tratarea problemelor de sănătate ale animalelor de companie.

Programează o consultație astăzi și află cum endoscopia poate ajuta la îmbunătățirea sănătății prietenului tău necuvântător!