Vara este anotimpul preferat a multora dintre noi, însă te-ai gândit vreodată dacă este și al prietenului tău necuvântător? Zilele toride, atunci când solul este extrem de fierbinte, nu îi fac deloc bine cățelului tău. Așadar, ca un stăpân responsabil, trebuie să iei cât mai curând măsuri.

Astăzi vrem să îți prezentăm câteva trucuri pe care să le folosești pentru a-ți ajuta prietenul necuvântător să treacă mai ușor peste zilele toride. Nimic din ce vom enunța mai jos nu te va pune în dificultate, deci îți oferim o mână de ajutor foarte binevenită. Așadar, iată despre ce este vorba.

Cum să-ți ajuți câinele să se răcorească vara?

1.    Înghețată pentru căței

Când temperatura exterioară devine insuportabilă, cine nu visează la o înghețată rece? Să știi că inclusiv câinele tău ar mânca o înghețată rece care să îi regleze temperatura corpului.

Acestuia nu îi poți oferi orice tip de înghețată, ci trebuie să îi pregătești una specială. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a o pregăti și de câteva ore la congelator. Iată câteva idei de înghețată pentru câini:

  • iaurt natural sau brânză nesărată, ușor înghețate;
  • supă congelată de vită sau pui;
  • cuburi de gheață.

2.    Hrană cu conținut ridicat de lichide

Nevoia zilnică de apă a unui câine este influențată de greutatea, activitatea, dar și vârsta sa. Cu cât prietenul tău necuvântător consumă mai multă hrană uscată, cu atât mai mult crește nevoia de apă.

Dacă prietenului tău îi place și hrana umedă, pe timp de vară, ar fi ideal să i-o oferi cât mai des posibil. Așa poți suplimenta necesarul zilnic de apă. Un medic veterinar din Suceava, dacă te prezinți în cadrul clinicii noastre veterinare, îți poate recomanda hrană umedă potrivită pentru câinele tău, în funcție de rasa, preferințele, dar și vârsta acestuia.

3.    Apă din belșug

Câinii transpiră doar prin lăbuțe. Atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, acest lucru nu este suficient. O altă metodă prin care câinii eliberează căldura în exces este gâfâitul, însă s-ar putea să nu fie suficient tot timpul.

Atunci când câinele gâfâie, aerul este presat pe membranele mucoase. Acest lucru duce la evaporarea apei din organism, lucru ce răcorește într-o oarecare măsură câinele. Însă, cu cât gâfâie mai mult, cu atât mai multă apă pierde.

Prin urmare, este ideal ca prietenul tău patruped să bea suficientă apă, mai ales atunci când este foarte cald afară. Cum te asiguri că face acest lucru? Avem 4 sfaturi pentru tine:

  • pune cât mai multe boluri cu apă în casă, apartament sau în curte;
  • încurajează-ți prietenul să bea, dându-i apă sau arătându-i frecvent bolul cu apă;
  • s-ar putea ca prietenul tău să prefere supa nesărată cu carne, lucru care nu e deloc rău, așa că ar fi bine să te apuci de gătit cât mai curând;
  • montează o fântână specială pentru câini, căci apa curgătoare îi încurajează mereu să bea apă.

4.    Blană umedă

Câinele tău va adora băile în zilele însorite. Așadar, dacă ai curte, bine ar fi că în ea să se regăsească și piscina câinelui. Îl poți încuraja să facă o baie folosindu-te de jucăriile preferate. Stropitoarele sau furtunurile de apă sunt de asemenea extrem de îndrăgite de patrupezi.

Totuși, atenție la timpul petrecut în piscină. Dacă înghite prea multă apă, apare riscul de intoxicație. Cum se manifestă? Printr-o stare agitată sau vărsături. În cazul în care se întâmplă, știi unde ne găsești. Este ideal să ajungi cât mai curând la noi, Nord Vet, clinică veterinară din Suceava.

5.    Atenție la infecțiile la vezică!

Atât apa prea rece, cât și podelele prea reci, pot duce la apariția cistitei. Așadar, mare grijă atunci când vrei să îți ajuți prietenul necuvântător să se răcorească. Simptomele tipice ale cistitei sunt urinarea frecventă sau durerile la urinare.

Cel mai bine ar fi că după ce își udă blana sau petrece mai mult timp în piscină să se usuce pe un prosop. Bine ar fi să verifici mereu temperatura covorașelor răcoritoare, să nu fie mai mică decât este nevoie.

Un alt lucru la care ne dorim din tot sufletul să fii atent pe timp de vară sunt plimbările zilnice. Încearcă să le adaptezi și să eviți ora prânzului. Optează doar pentru plimbări dimineața devreme și seara târziu.

Dacă urmezi sfaturile de mai sus, cu siguranță prietenul tău blănos îți va mulțumi. Ai nevoie de noi sau de serviciile noastre? Accesează pagina de contact!