Poate te-ai confruntat cel puțin o dată cu o problemă de sănătate în ceea ce îți privește animalul de companie, însă nu ai știut dacă să o tratezi sau nu ca pe o urgență medicală. Să știi că nu e niciodată greșit să îți suni medicul, mai ales atunci când nu ești sigur de gravitatea problemei.
Având în vedere că animalul tău de companie nu îți poate comunica dacă îl doare ceva, trebuie să fii foarte atent la nevoile și manifestările sale. Astăzi, aici pe blog, vrem să îți prezentăm o listă cu urgente veterinare in Suceava și oriunde în țară. În cazul în care te regăsești în una dintre situațiile de mai jos, sună-ne cât mai curând posibil. Să nu mai batem pasul pe loc și să începem.
Care sunt urgențele medicale?
Există câteva situații care sunt clar o urgență medicală. Iată despre ce este vorba:
- prietenul tău necuvântător a suferit o traumă în sensul că a fost lovit de un obiect de la o distanță mică sau chiar de o mașină;
- vomită în mod repetat și are diaree de mai bine de 24 de ore. Dacă observi că vomită sânge, din nou, este o urgență medicală;
- nu poate să respire și nu îi simți bătăile inimii;
- a avut sau are o criză cu spasme;
- suspectezi că are oase rupte;
- prezintă dificultăți la respirație sau a înghițit ceva ce îi acoperă căile respiratorii;
- pisica ta are dificultăți în a urina;
- a ingerat substanțe toxice (medicamente, antigel, otravă pentru șobolani sau produse de curățenie);
- ai descoperit sânge în urină/fecale sau prezintă sângerări la nivelul gurii, ochilor sau nasului;
- animalul nu se poate ridica de jos, scheaună și plânge;
- prezintă leziuni la nivelul ochilor și pare că are dificultăți de vedere;
- nu își poate ține echilibrul și pare foarte dezorientat;
- abdomenul prietenului tău necuvântător este umflat și tare, iar el încearcă să vomite;
- este însărcinat și prezintă dificultăți la naștere de mai bine de 4 ore;
- prezintă semne ale unei hipertermii.
Este de-a dreptul important să îți urmezi instinctul de stăpân. Dacă ceva nu este în ordine cu animalul tău, ai tot dreptul să te îngrijorezi și să ne suni. De asemenea, după cum am mai spus, nu te sfii să suni pentru orice fel de problemă. Cel mai bine ești grijuliu decât nepăsător vizavi de starea de sănătate a animalului tău.
Accesează pagina de contact și ia legătura cu noi în cel mai scurt timp.
Ce trebuie să știi în cazul în care te confrunți cu o urgență medicală veterinară?
Ca un stăpân responsabil, ar fi bine să cunoști lucruri de bază cu privire la primul ajutor. Există o mulțime de ghiduri și cursuri online gratuite în acest sens. Dacă problema este de-a dreptul gravă, s-ar putea ca măsurile de prim ajutor pe care i le aplici cățelului sau pisicii să facă diferența.
În aceeași ordine de idei, trebuie să ai aproape un cabinet veterinar și, mai ales, acesta să fie deschis nonstop. Noi putem prelua cazuri în regim de urgență. Ne poți contacta oricând, la orice oră din zi sau noapte.
Transportul animalului tău de companie până la clinica noastră veterinară trebuie să se efectueze cu atenție. Durerea îi poate genera schimbări comportamentale, așadar urcă-l cu grijă în mașină și condu cu atenție. Pentru a evita eventualele mușcături, ai putea folosi mănuși mai groase.
Nu ai mașină și nu știi cu ce să îți transporți prietenul de companie până la veterinar? Apelează la o ambulanță veterinară din orașul tău sau la o firmă de taxi prietenoasă cu animalele de companie. Există o mulțime de variante în acest sens oriunde în țară.
Dacă te confrunți cu o urgență medicală, nivelul de stres va crește rapid, știm deja acest lucru. Bine ar fi să îți notezi undeva informațiile din cadrul acestui articol și să le urmezi cu atenție într-o situație critică. Cel mai indicat este să îți păstrezi calmul pe cât mai mult posibil și să acționezi rațional.
Ai nevoie de și mai multe informații? Nu ezita să ne contactezi. Accesează pagina de contact și ia legătura cu noi.